Για επαγγελματίες και μη.


ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΨΑΡΑ
Συγγραφέας: ΤΣΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκδόσεις: ΔΙΑΥΛΟΣ
Περιγραφή: Σ' αυτό το αλφαβητάρι θα βρείτε συνοπτικά τους πιο διαδεδομένους στην Ελλάδα τρόπους ψαρέματος μαζί με τα δολώματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.
Επίσης θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη Νομοθεσία, τις άδειες αλιείας, τα σκάφη για ψάρεμα και άλλα πολλά που θα σας συντροφεύσουν στα ψαρέματά σας. Ελπίζουμε με επιτυχία.
Καλή διασκέδαση!

ΑΛΙΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ (Η Κρίση της Βιομηχανικής Εκμετάλλευσης των Θαλασσών )
Συγγραφέας: GREENPEACE
Εκδόσεις: ΝΕΦΕΛΗ
Περιγραφή: Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι θάλασσες του πλανήτη υφίστανται εξαντλητική εκμετάλλευση: εννιά από τα δεκαεπτά μεγαλύτερα αλιευτικά πεδία του κόσμου βρίσκονται ήδη υπό κατάρρευση, ενώ τέσσερα ακόμα θεωρούνται κατεστραμμένα και ως εκ τούτου με εκμεταλλέυσιμα. Η συνολική αλιευτική παραγωγή του βορειοδυτικού Ατλαντικού έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα στα τελευταία 20 χρόνια. Στη Μεσόγειο τα λιγοστά διαθέσιμα στοιχεία γύρω από την αλιεία δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Στην Ελλάδα η εξέλιξη της αλιευτικής δραστηριότητας ακολούθησε τις διεθνείς τάσεις. Μετά τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση του αλιευτικού στόλου (δεκαετία του '80) και την ανανεομένη αύξηση της αλιευτικής παραγωγής, φθάσαμε στη διαπίστωση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένα από τα σημαντικά ιχθυαποθέματα της χώρας. Ετσι, μετά τις κοινοτικές επιδοτήσεις για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου, ακολούθησε η επιδότηση της απόσυρσης αλιευτικών σκαφών, με σκοπό τη μείωση του στόλου και της αλιευτικής προσπάθειας.

ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ - Ε' ΕΚΔΟΣΗ
Συγγραφέας: ΦΑΛΑΡΑΣ ΠΑΝΟΣ
Εκδόσεις: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΨΑΡΕΜΑΤΑ - Β' ΕΚΔΟΣΗ
Συγγραφέας: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Εκδόσεις: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Περιγραφή: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ - Δ' ΕΚΔΟΣΗ
Συγγραφέας: ΦΑΛΑΡΑΣ ΠΑΝΟΣ
Εκδόσεις: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Χρονολογία Εκδοσης: 2007

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΨΑΡΕΜΑ(τα ψάρια και οι τεχνικές)
Συγγραφέας: ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εκδόσεις: THALASSA
Χρονολογία Εκδοσης: 2004

ΤΑ ΨΑΡΙΑ - ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ(ΟΛΑ ΟΣΑ ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΡΑ)
Συγγραφέας: ΒΟΥΖΑΣ Π.
Εκδόσεις: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Χρονολογία Εκδοσης: 2007