Τα ζυμαρικά είναι από τα πλέον δημοφιλή εδέσματα παγκοσμίως.

  Τα ζυμαρικά είναι αγνή τροφή, φυτικής προέλευσης που προσφέρει δύναμη, ενέργεια αργής απελευθέρωσης και σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.

    Οι πρώτοι άνθρωποι που βρέθηκε ότι έτρωγαν ζυμαρικά ήταν οι Κινέζοι το 5.000 π.Χ. Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρεται ότι ο Ήφαιστος έκανε ένα εργαλείο για να φτιάχνει "κορδόνια από ζύμη".

"Ο Χέλμος"


Παραδοσιακά Ζυμαρικά Καλαβρύτων "Ο Χέλμος"

                     

    Από το 1985 η οικοτεχνία μας παράγει τα παραδοσιακά ζυμαρικά ΧΕΛΜΟΣ. Τα ζυμαρικά μας παρασκευάζονται από αγνά φρέσκα υλικά. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τους είναι επιλεγμένες με μεράκι και φροντίδα προσπαθώντας να μείνουμε ταυτόχρονα πιστοί στην ποιότητα και την παραδοσιακή γεύση. Η αυθεντικότητα των προϊόντων μας στηρίζεται στην παλιά σπιτική συνταγή. Κρατώντας τις παραδόσεις προσφέρουμε στον καταναλωτή ότι καλύτερο.

    Επιπλέον, εφαρμόζουμε το μοντέλο HACCP (ΕΛΟΤ 1416), στις διαδικασίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν κίνδυνοι (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολογικοί) στα προιόντα μας. Ως εκ τούτου, μετρούνται, καταγράφονται και τηρούνται τα αντίστοιχα αρχεία για τις παραμέτρους ποιότητας των προιόντων μας και εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

http://www.helmos.com

 

"Βιοτρόφος"


Ζυμαρικά από πρώτες ύλες Βιολογικής Γεωργίας

     Με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης διαθέτει στην αγορά ζυμαρικά από βιολογικό αλεύρι καλαμποκιού και ρυζιού χωρίς γλουτένη. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται διαλέγονται με τη σχολαστικότητα μιας μάνας που τρέφει υπεύθυνα το παιδί της, και αποτελούν βασικό τμήμα στη μεσογειακή αλυσίδα διατροφής.

http://www.biotrofos.gr/

 

"Melko"

"Melko", τα σπιτικά ζυμαρικά από την Κρήτη!

 

    Φύλλο Ελιάς, Μεσσαρίτικο μακαρόνι, Καλογερικό, Σκιουφικτό, Κρητικές Χυλοπίτες, είναι τα πέντε διαφορετικά είδη ζυμαρικών που φέρνουν την υπογραφή της… ποίησης και της παράδοσης από τις γιαγιάδες της Κρήτης, στο καθημερινό μας μενού. Η MELKO είναι σύγχρονη, πρότυπη μονάδα παραγωγής, που είναι πιστοποιημένη με HACCP από την ίδρυσή της και με ISO 9001. Όλη η παρασκευαστική διαδικασία ελέγχεται και πιστοποιείται από τη ΔΗΩ.

    Τα βιολογικά ζυμαρικά MELKO παράγονται από 100% βιολογικό σιμιγδάλι, αποξηραίνονται στους 40ο Κελσίου επί 35-70(!) ώρες και παστεριώνονται διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά και γευστικά τους χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα προστατεύουν την υγεία μας από δυσάρεστες επιπτώσεις. Τα MELKO είναι αυθεντικά al dente, επιτρέποντας στα μυρωδικά και στη σάλτσα να προσδώσουν τη νοστιμιά και το άρωμα τους στο ακέραιο. Διατίθενται από τη ΒΡΩΣΙΣ και τη ΒΙΟΦΡΕΣΚΟ σε εξαιρετικά καλαίσθητες συσκευασίες και σε προσιτές τιμές, στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

http://www.melko.gr/

 

"Η Αρκαδική Γεύση"

Παραδοσιακά ζυμαρικά "Η Αρκαδική Γεύση"

     Στο σύγχρονο εργαστήριό μας, στη Βλαχέρνα Αρκαδίας, παράγουμε τα παραδοσιακά ζυμαρικά "η αρκαδική γεύση" που τα φτιάχνουμε με αγνά ντόπια υλικά και την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς.

-Χυλοπίτες
-Χυλοπίτες νηστίσιμες
-Λαζάνια
-Τραχανάς ξινός
-Τραχανάς γλυκός
-Τραχανάς πικάντικος (νηστίσιμος)
-Κριθαράκι
-Αχιβαδάκι
-Βίδες
-Σέλινο ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ

    Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο πρατήριό μας στη Βλαχέρνα Αρκαδίας και σε πολλά άλλα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

http://www.inarcadia.gr/dd/vlaherna/kollintzas/index.htm

 

"Συνταγή της γιαγιάς"


"Συνταγή της γιαγιάς", εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων!

                                             Συνταγή της γιαγιάς - Πρώτη σελίδα


    Στην πόλη της παράδοσης και των νερών τη Νάουσα, λειτουργεί το παραδοσιακό εργαστήρι με την νοσταλγική ονομασία «ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ». Συλλέγει τα αγνά φρούτα και λαχανικά που προσφέρει απλόχερα η μακεδονική γη, τα άγρια βότανα και αρωματικά φυτά που βρίσκονται διάσπαρτα στο όρος Βέρμιο και τα μεταποιεί σε τουρσί, γλυκά του κουταλιού, λιαστά, μαρμελάδες και άλλες λησμονημένες γεύσεις από τα διατροφικά καμώματα της σύγχρονης εποχής. Ακολουθώντας πιστά και με μεράκι την γαστρονομική παράδοση της περιοχής, όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται χειροποίητα και σε μικρές κατσαρόλες


http://www.sintagigiagias.gr