Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χανίων


Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χανίων, ιδρύθηκε το 1981 στις Βουκολιές Κισσάμου από μελισσοκόμους της περιοχής των Χανίων αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη, στοχεύοντας στην αξιοποίηση του εκλεκτού κρητικού μελιού, προϊόν του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της πλούσιας μελισσοκομικής παράδοσης της Κρήτης.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με την ένωση των μελισσοκόμων στα πλαίσια μιας συνεταιριστικής οργάνωσης η οποία, στηριζόμενη στη ισότιμη συνεργασία και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών της, ανέπτυξε δραστηριότητες σε όλο το φάσμα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων, της παραγωγής και προμήθειας μελισσοκομικών εφοδίων.

Το μέλι συγκεντρώνεται στο Συν/σμό από τα μέλη του και άλλους μελισσοκόμους της Κρήτης σε μεταλλικά δοχεία των 25 κιλών. Αποθηκεύεται χωριστά ανάλογα με την ποιότητα του (θυμαρίσιο, κωνοφόρων ή ανοιξιάτικα μέλια).

Για την παράγωγή των προϊόντων ,το μέλι μεταφέρεται ανάλογα με την ποιότητα και προέλευσή του στην ανάλογη δεξαμενή ,χωρίς να περάσει από υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά φίλτρα που θα το κακοποιούσαν και θα αλλοίωναν τη σύνθεσή του σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Από τις δεξαμενές έρχεται με φυσική ροή χωρίς τη χρήση αντλίας που θα το χτυπούσε στο γεμιστικό και συσκευάζεται για να φτάσει στον καταναλωτή και να το απολαύσει όπως μας το έδωσε η μητέρα Φύση μέσω της εργάτριας μέλισσας.

http://www.synergasia.net