Ο ευλογημένος καρπός των Ελλήνων από την αρχαιότητα.


    Το βασικότερο στοιχείο της ελληνικής διατροφής, το ελαιόλαδο, προλαμβάνει πολλές ασθένειες και ενισχύει τον οργανισμό του ανθρώπου. Γι' αυτό για τους αρχαίους Έλληνες η ελιά θεωρούνταν ευλογημένο δέντρο.

                                   

 

"Boxas"

 

"Boxas" - Παραδοσιακό Ελαιουργείο στην Κρήτη


    Το ελαιουργείο Boxas συνεχίζει την παράδοση και εξάγει το λάδι με τον πιο αγνό τρόπο. Με μποξάδες, όπου γίνεται κρύο πρεσάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο το 80% του ελαιόλαδου μπορεί να παραχθεί χωρίς να μπει στον διαχωριστήρα, όπου με την φυγοκέντρηση χάνονται πολλά θρεπτικά στοιχεία. Επίσης διαθέτει χωριστά συγκροτήματα ψιλής - χοντρής ελιάς.

    Η σταθερή ποιότητα του παρθένου ελαιόλαδου BOXAS δίνει μια ξεχωριστή γεύση και στις σαλάτες αλλά και στα φαγητά. Με τις σύγχρονες και συνεχώς βελτιωμένες εγκαταστάσεις τους, με την επιμονή τους στην εξαγωγή του παρθένου ελαιόλαδου ΜΟΝΟ με μποξάδες, προσπαθούν να κρατήσουν σε όσο το δυνατον υψηλότερα επίπεδα τις θρεπτικές ουσίες και τις βιταμίνες του ελαιόλαδου.

http://www.boxas.gr/

 

"Λιόφυτο Ματθαίου"

"Λιόφυτο Ματθαίου", από τα Χανιά Κρήτης

    Στους ηλιόλουστους ελαιώνες που καλλιεργούνται στους λόφους της περιοχής Κολυμβαρίου Χανίων Κρήτης σε ύψος 250 μ. και που αναπνέουν από την αύρα του Κρητικού Πελάγους παράγεται μία από τις καλύτερες παγκοσμίως και πολλαπλώς βραβευμένες ποιότητες λαδιού στον κόσμο.

    Αυτό το λάδι που παράγουμε με πολλή αγάπη και μεράκι από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας με χειρονακτικούς τρόπους, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, τυποποιούμε και εμπορευόμαστε με την ετικέτα Λιόφυτο Ματθαίου σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και αριθμημένη τυποποίηση.


http://www.liophito-mattheou.com/

 

"Λατζιμάς"

Βιολογικό ελαιόλαδο Λατζιμάς

    Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που παράγει, επεξεργάζεται και τυποποιεί ποιοτικό ελαιόλαδο υψηλών προδιαγραφών χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και συνθετικών λιπασμάτων σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Ο παραδοσιακός τρόπος καλλιέργειας συγκομιδής και έκθλιψης σε συνδυασμό με τους έλεγχους και τις σύγχρονες πιστοποιήσεις, φέρνουν στο τραπέζι των καταναλωτών ένα προϊόν άριστης ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης, και τους οδηγεί σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

http://www.latzimasoil.gr/

 

 

"Armonia"

Βιολογικό ελαιόλαδο «ARMONIA» από το 1995

     Το πλήρως βιολογικό, έξτρα παρθένο, άθερμο ελαιόλαδο Λακωνίας «ARMONIA», παράγεται στα οικολογικά αγροκτήματα «ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ», 10 χλμ νοτιανατολικά από τη ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, από το 1995. Η περιοχή αυτή έχει πανάρχαιες ρίζες και παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς, με υψόμετρο 350 μέτρα από το Λακωνικό κόλπο και τη διασχίζει ο ποταμός Ευρώτας (περιοχές Σκούρα-Τραπεζοντή Λακωνίας). Η ποικιλία που καλλιεργείται κατά βάση, είναι η κορωνέϊκη και σε μικρότερο βαθμό καλλιεργούνται και βρώσιμες ελιές ποικιλίας καλαμών (η ποικιλία κορωνέϊκη θεωρείται η πρώτη ποικιλία σε ποιότητα, χρώμα, γεύση και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά). Η καλλιέργεια των ελαιοδένδρων γίνεται με πλήρως βιολογικό τρόπο, χωρίς καμιά απολύτως χρήση χημικών λιπασμάτων ή των πολύ επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων. Σε όλη την καλλιέργεια χρησιμοποιούμε βιολογικά σκευάσματα, κάνουμε αμειψισπορά, χλωρή λίπανση με βίκο, άγρια χόρτα που δεν τα αντιμετωπίζουμε σαν εχθρούς, τα πουλιά και τα ωφέλιμα έντομα που είναι φίλοι μας. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τους βιολογικούς κανονισμούς και με την πιστοποίηση της ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ (πρώην ΣΟΓΕ).

    Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται με το χέρι, και μεταφέρεται αυθημερόν ή το πολύ εντός 2 ημερών σε τσουβάλια από λινάτσα, σε εξειδικευμένο ελαιοτριβείο. Η έκθλιψη γίνεται αυθημερόν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (έως 250C), ώστε να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και αρώματα (υπάρχει απώλεια ποσότητας, αλλά αναδεικνύεται η ποιότητα). Η αποθήκευση του γίνεται άμεσα σε δικές μας ανοξείδωτες δεξαμενές (INOX – 19/10 – CORDIVARI – ISO 9002), ενώ η διανομή του πραγματοποιείται σε σκούρα δοχεία των 5 lt.

    Το βιολογικό ελαιόλαδο «ARMONIA» διανέμεται σε βιολογικά καταστήματα, αλλά κατά βάση απευθείας στους ίδιους τους καταναλωτές (πώληση χονδρική – λιανική). Τελευταία έχουμε δημιουργήσει και συνεργασία με εταιρεία που το χρησιμοποιεί για καλλυντικά προσώπου, σώματος (δοκιμαστικό στάδιο). Συνεχίζοντας την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και όχι ποσότητας, με έλεγχο σε όλα τα στάδια – σύμφωνα με τον κανονισμό 2092/91-περί βιοκαλλιέργειας.

http://www.1bio.gr/bioarmonia.htm

 

"Βιολέα"

Βιολέα "ASTRIKAS ESTATE"

                                   

Το ελαιόλαδο της ΒΙΟΛΕΑ "ASTRIKAS ESTATE" είναι το αποκλειστικό προϊόν των ιδιόκτητων ελαιώνων της. Εχοντας την δυνατότητα να ελέγχει όλα τα στάδια καλλιέργειας, παραγωγής, και εμφιάλωσης, μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αυτού του ελαιολάδου από χρονιά σε χρονιά. Η παραγωγή της ΒΙΟΛΕΑ "ASTRIKAS ESTATE" είναι περιορισμένος αριθμός φιαλών κάθε χρόνο και δεν υπόκειται σε προσμίξεις όπως το ελαιόλαδο ευρείας κατανάλωσης. Στους ελαιώνες της, που βρίσκονται στο χωριό Αστρικας, Κισάμου, Κρήτης, (σε ιδανικό υψόμετρο 300 - 350 μ) εντός της περιοχής, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Κολυμβαρίου, καλλιεργεί αποκλειστικά την "Κορονέϊκη" ποικιλία. Οι ελαιώνες διατηρούνται ξηρικοί διότι, όπως και το κρασί από ξηρικό αμπέλι έχει την χαρακτηριστική αυτή γεύση, έτσι και το ελαιόλαδο της ΒΙΟΛΕΑ επιδεικνύει και αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο κυριότερος σκοπός της ΒΙΟΛΕΑ είναι η παραγωγή ενός αυθεντικά παραδοσιακού ελαιολάδου, με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, χωρίς αγροχημικά κατάλοιπα.


http://www.biolea.gr

 

"Χατζημιχαήλ"

Ελαιόλαδο "Χατζημιχαήλ" - αποκλειστικό από τους ελαιώνες της νήσου Λέσβος!

             

    Προϊόντα: αποκλειστικό προϊόν των οικογενειακών ιδιόκτητων ελαιώνων με παραδοσιακή οργανική λίπανση και ψυχρή άλεση, όχι φάρμακα & ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιόκαρπους και καλλιέργεια μιας περιοχής - παραδοσιακή φυσική καλλιέργεια - όχι μαζική παραγωγή και αναμίξεις. 

http://www.hatzimichail.de/index_GR.htm