Αγροκτήματα "Καραμάνου-Καραπαύλου", Άρια Ναυπλίου.

                


    O Θανάσης Καραμάνος με τη γυναίκα του τη Σοφία είναι η ψυχή των βιολογικών αγροκτημάτων. Το έτος 1997 ξεκίνησαν την οργανική καλλιέργεια στα κτήματά τους. Το ανήσυχο πνεύμα τους δεν αρκέσθηκε στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών δένδρων, που βρήκαν από τους γονείς τους . Σιγά-σιγά επεκτάθηκαν στην καλλιέργεια με βιολογικό τρόπο πληθώρας αγροτικών προϊόντων. 

    Μετά από μερικά χρόνια αρχικά ένας συμμαθητής από παλιά ο Κώστας Καράπαυλος εντάσσει και τα δικά του κτήματα στο σύστημα της οργανικής γεωργίας και αργότερα και η οικογένεια Σταθογιαννόπουλου στα Λευκάκια προσθέτουν τις δικές τους εκτάσεις και έτσι σήμερα τα συνεργαζόμενα αγροκτήματα με ψυχή πάντα το ζεύγος Καραμάνου έχουν έκταση 180 στρεμμάτων και παράγουν: πλήθος προϊόντων, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λάδι, πατάτες, κολοκύθια, μαρούλια, λάχανα, κουνουπίδια, καρότα, αγκινάρες, καρπούζια, πεπόνια, σταφύλια, φράουλες, σιτάρι, μηδική (τριφύλλι). 

    Σε λίγο καιρό ξεκινάει και η λειτουργία του καταστήματος. Σε ένα παλαιό πέτρινο κτήριο στο δρόμο που συνδέει το Ναύπλιο με την Επίδαυρο, με χρήση από παλαιά γεωργική, θα αρχίσει η λειτουργία του καταστήματός τους και το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας των αγροκτημάτων τους.


http://www.biologiko.gr/