Ελληνικά Άγρια Μανιτάρια.


    Πριν από μερικά χρόνια, η βρώσιμη άγρια ελληνική χλωρίδα πέρασε μια μακρά περίοδο απαξίωσης. Στην ίδια γαστρονομική δυσμένεια με τα ταπεινά χόρτα έπεσαν και τα εντυπωσιακά μεν αλλά άγνωστα ελληνικά άγρια μανιτάρια που φύονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

    Ωστόσο, η ποιότητα των ελληνικών άγριων μανιταριών είναι εξαιρετική και η γεύση πολλών από αυτά συγκλονιστική!

    Τα άγρια ελληνικά μανιτάρια μαζεύονται από εξειδικευμένους, πολύ έμπειρους συλλέκτες. Ακολούθως, μεταφέρονται στα συσκευαστήρια όπου γίνεται η διαλογή, κόβονται με ειδικό μηχάνημα, στεγνώνουν σε ξηραντήριο και συσκευάζονται.

    Στην ελληνική αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, σε πολύ ελκυστικές συσκευασίες και προσιτές τιμές αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια: κανθαρέλες, βασιλομανίταρα, μορχέλες, τρομπέτες

"Arosis"

 

Άγρια Μανιτάρια Πίνδου, "Arosis".

  Η AROSIS δημιουργήθηκε το 1956. Έχει τη τύχη να εδρεύει και να δραστηριοποιείται σε μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς (Καστοριά – Πρέσπες), όπου παράγονται προϊόντα παραδοσιακής και ήπιας καλλιέργειας (Όσπρια Καστοριάς – Πρεσπών) από απλούς ανθρώπους με μεράκι. Όραμα της AROSIS είναι η ανάδειξη Ελληνικών τοπικών προιόντων εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Έτσι, εκτός των Ελληνικών οσπρίων, η εταιρεία προωθεί με σεβασμό τα εξής αυθεντικά προιόντα: Ρύζι Θεσσαλονίκης και Σερρών, Παραδοσιακά ζυμαρικά με μανιτάρια Πίνδου, Άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια Πίνδου. Τα παραπάνω προιόντα, Βιολογικής και Συμβατικής Γεωργίας, είναι επίλεκτα μέλη για την Παραδοσιακή Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή. Η AROSIS με γνώση και ζήλο φροντίζει τα προιόντα, τα απεντομώνει οικολογικά και τα συσκευάζει χειροποίητα σε καλαίσθητα πακέτα. Η επιχείρηση εφαρμόζει συστήματα ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής (HACCP και ISO 9001:00). Στους τόπους καλλιέργειας και παραγωγής των ΑΡΟΣΙΣ η ζωή κυλά ήρεμα και με πίστη στις ανθρώπινες αξίες. Η AROSIS εγγυάται την αυθεντικότητα πιστοποιημένων με ονομασία προέλευσης προιόντων. Προιόντα φτιαγμένα με αγάπη από τη φύση και τον άνθρωπο, για τη φύση και τον άνθρωπο.

http://www.arosis.gr/active.aspx