ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Τα Γιάννενα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου. Οι κάτοικοί της ανέρχονται στις εκατό χιλιάδες (100.000). Είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά αξιοθέατα. Υπάρχει το σπίτι του Αλή-Πασά, το κάστρο, το νησάκι με τη λίμνη του που έχει μεγάλη ιστορία με την κυρά-Φροσύνη.
Το σπήλαιο με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το περίφημο μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα κ.ά. Γύρω υπάρχουν χωριά με μεγάλη ιστορία όπως το Μπιζάνι - το Καλπάκι - η Κόνιτσα - τα Ζαγοροχώρια - η Δωδώνη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 1998 από 21 μέλη. Ο στόχος για να παραχθεί δικό τους εισόδημα, σιγά-σιγά επιτυγχάνεται.
Οι γυναίκες με μικρό κεφάλαιο και πολύ προσωπική εργασία δίχως κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση κατόρθωσαν να οργανωθούν και να προχωρήσουν. Ήδη έχουμε νοικιάσει εργαστήριο και αυτή τη στιγμή στήνουμε τον εξοπλισμό μας.
Στην προσπάθειά μας είχαμε την στήριξη από την Νομαρχία της πόλης, την Διεύθυνση Γεωργίας, το γραφείο στήριξης γυναικών (Κ.Ε.Σ.Ν.Α.)
Από το Leader II μας έχει εγκριθεί ένα ποσόν, από το οποίο το 40% είναι ιδία συμμετοχή και έτσι θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας νωρίτερα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Στην αρχή ασχοληθήκαμε με γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, στα οποία δεν υπάρχουν μέχρι και σήμερα συντηρητικά. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε και την παραδοσιακή κουζίνα, με πίτες Γιαννιώτικες από χειροποίητο φύλλο.
Ο τραχανάς μας είναι από φρέσκο γάλα και γίνεται και αυτός παραδοσιακά.
Αναλαμβάνουμε μπουφέδες (κέτερινγκ) από σπιτικούς μεζέδες, γλυκά σε συνέδρια - ημερίδες - γιορτές και παιδικά πάρτι.

 Επίσης και το δεκατιανό επιμορφωτικών σεμιναρίων. Υπάρχουν μέλη που ασχολούνται με τα αποξηραμένα άνθη, φτιάχνοντας συνθέσεις - κάρτες - κ.ά., από φυσικά λουλούδια που υπάρχουν άφθονα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 26510-92218
FAX: 26510-92218
Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντιστάσεως 127 - ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Τ.Κ. 425 00