Έλληνες Τυροκόμοι Παραγωγοί

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Α.Ε

ΕΥΡΥΤΟΣ


Η Τυροκομική Ευρυτανίας ΑΕ - ΕΥΡΥΤΟΣ παράγει γνήσια ελληνική φέτα και άλλα παραδοσιακά ελληνικά τυριά.

http://www.feta.8k.com/

Τυροκομείο Κων/νου Κ. Ντούτση

Τυροκομείο Κων/νου Κ. Ντούτση

Μικρό Περιστέρι Μετσόβου Ιωαννίνων

Στο χωριό Μικρό Περιστέρι, στο δρόμο Ιωαννίνων - Μετσόβου (μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στο πράσινο), θα βρείτε το τυροκομείο του Κωνσταντίνου Ντούτση. Το τοπίο θα σας μαγέψει, αλλά και τα προϊόντα του τυροκομείου, δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ο ποιοτικός έλεγχος είναι αυστηρός και γίνεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής ώστε οι ποιότητα να χαρακτηρίζει όλα μας τα προϊόντα.


http://www.metsovo.com/doutsisk/index.html

Τυροκομείο Κων/νου Μπρίκου

Τυροκομείο Κων/νου Μπρίκου

Το τυροκομείο του Μπρίκου Κων/νου λειτουργεί σαν ατομική επιχείρηση στο Μοναστηράκι Ανακτορίου από το 1970. Επεξεργάζεται καθημερινά 3.5 έως 4 τόνους πρόβειο και γίδινο γάλα προερχόμενο αποκλειστικά από εκτροφές της περιοχής.
Η τυροκόμιση γίνεται την ίδια μέρα με το άρμεγμα και την παραλαβή του γάλακτος έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καθαρότητα του γάλακτος και να μην αλλοιώνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων από αυτό προιόντων.
Κατά την επεξεργασία του χρησιμοποιούνται παραδοσικές μέθοδοι χωρίς να γίνεται χρήση χημικών ή βελτιωτικών ουσιών

http://www.akarnania.net/kbrikos/

Τυροκομείο Κων/νου Β. Καρέλλα

Τυροκομείο Κων/νου Β. Καρέλλα

Το τυροκομείο έχτισε ο Βασίλειος Δ. Καρέλλας και το λειτούργησε αρχές του 1960. Ευρίσκεται απέναντι από το σπίτι του στο Παναλώνι.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 το Υπουργείο Γεωργίας με νόμο, απαγόρευσε τη λειτουργία των Τυροκομείων στα διάφορα καταλύματα και έτσι υποχρεώθηκαν οι τυροκόμοι να φτιάξουν μόνιμα, για την εποχή εκείνη πρότυπα. Ήταν ένα από τα πρώτα τυροκομεία που λειτούργησαν στην περιοχή.
O Βασίλειος Δ. Καρέλλας το λειτούργησε μέχρι τη δεκαετία του 1970. Από το 1972 που επέστρεψε ο γιος του Κων/νος από την Αυστραλία το λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, ανακαινισμένο, βελτιωμένο και σύγχρονο.
Παράγει αρίστης ποιότητας γραβιέρα Θεοκτίστου, φέτα, μυζήθρα και βούτυρο, τα οποία γίνονται ανάρπαστα.

http://www.panorama-theoktistou.gr/067.html

Τυριά Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου

Τυριά Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου
Αποτέλεσμα εμπειρίας αιώνων σε συνδυασμό με τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, τα τυροκομικά προϊόντα της Λέσβου ξεχωρίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα (και μάλιστα με ονομασία προέλευσης) είναι το Λαδοτύρι (κεφαλάκι) Μυτιλήνης, η Φέτα, μοναδικά στη γεύση τους και το άρωμά τους.

http://www.asmandamados.com/index.htm