Έλληνες Μελισσοκόμοι Παραγωγοί

Αρκαδικό Μέλι

"Το μέλι, το πιο εκτιμημένο απ’ όλα τα προϊόντα της κυψέλης από τους περισσότερους ανθρώπους, είναι όχι μόνο μια εξαιρετική πηγή ενέργειας, αλλά επίσης κι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο Σήμερα όλοι ξέρουν πια ότι το μέλι είναι μια τροφή υγιεινή και θρεπτική όσο λίγες.

Όμως όλοι ξέρουν επίσης ότι το καλό μέλι απαιτεί γνώση, εμπειρία, φροντίδα, πλούσια χλωρίδα για την παραγωγή του. Τα Προϊόντα μας είναι αγνά και το μέλι μας παράγεται δια της φυγοκεντρήσεως των κηρηθρών και δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία.

Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά είναι που υπάρχουν έντονα στο μέλι που παράγουμε εμείς. Στις σελίδες μας μπορείτε να βρείτε πέρα από την παρουσίαση των προϊόντων μας και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όσον αφορά τις μέλισσες και τα προϊόντα τους, τις ιδιότητές τους αλλά και την παραγωγή τους."

http://www.arkadiko-meli.gr/

Mελισσοκομείο "Κουντής" - Κρήτη

Mελισσοκομείο

Το μελισσοκομείο "Κουντής" και η οικογένεια "Κασαπάκης",εδώ και τριάντα χρόνια τιμά την παράδοση στην παραγωγή προϊόντων της μέλισσας,με ευθύνη και σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Το μελισσοκομείο "Κουντής" έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι μέλος του μελισσοκομικού συναιτερισμού Ηρακλείου Κρήτης διασφαλίζοντας την ποιότητα των προϊόντων.

Θα το βρείτε στην Κρήτη,στο 125 χλμ. εθνικής οδού Χανίων-Ηρακλείου.

http://www.koyntis.gr/

ΜΕΛΙΝΟ

Οικοτεχνία παραγωγής και συσκευασίας μελιού

Η επιχείρηση «ΜΕΛΙΝΟ» ιδρύθηκε το 2001 στην Ελευθερούπολη- Καβάλας από τη μελισσοτροφική οικογένεια Δημήτριου Νοβακίδη. Είναι μια οικοτεχνία παραγωγής και συσκευασίας μελιού, γλυκών κουταλιού και μαρμελάδων. Παράγει προϊόντα με παράδοση στην ποιότητα μέλι, γύρη ανθέων, πρόπολη, βασιλικό πολτό από τις δύο μελισσοκομικές μονάδες της, καθώς και γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες με βάση το μέλι και τη ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, με ειδικές παραδοσιακές συνταγές ‘της γιαγιάς’. Όλα τα φρούτα που χρησιμοποιούνται, είναι φρέσκα, εποχιακά και επιλεγμένα από την ίδια την επιχείρηση, έτσι ώστε την ίδια μέρα από το περιβόλι να φτάνουν στο εργαστήριο και στην ποσότητα αυτή που μπορεί να επεξεργαστεί. Τα προϊόντα διατίθενται κυρίως σε επιλεγμένα καταστήματα και σε συσκευασίες πολύ κομψής εμφάνισης. Ο άμεσος στόχος της είναι μέσα στο 2005 να παράγει και βιολογικό μέλι, γλυκά κουταλιού-μαρμελάδες, πιστοποιημένα από τη «Δ.Η.Ω.». Οι ποσότητες παραγωγής της επιχείρησης είναι περιορισμένες. Επικοινωνία: Υπεύθυνος Δημήτριος Νοβακίδης Διεύθυνση Εθνικής Αντίστασης 15, 64 100 Ελευθερούπολη Καβάλα Τηλ- Fax 25920 24340 25920 24555(fax)

Μέλι "Κτήμα Φούγκα"

Μέλι

Στο Κτήμα Φούγκα, ήδη από τα πρώτα μας μελισσοκομικά βήματα το 1993, εφαρμόζουμε τις αρχές της Βιολογικής Μελισσοκομίας, ορμώμενοι από τις επιταγές της οικολογικής μας συνείδησης, όπως αυτές εκφράζονται στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, πολύ πριν υιοθετηθούν επίσημα από το ελληνικό δίκαιο (η πρώτη επίσημη ενσωμάτωση του όρου "βιολογική μελισσοκομία" και των αρχών που τη διέπουν στο ελληνικό νομικό πλαίσιο έγινε το 2003).

Αντιλαμβανόμενοι τις μέλισσες σαν ένα ζωντανό οργανισμό, η μελισσοκομική μας πρακτική προσανατολίζεται στο σεβασμό της φυσικής υπόστασης του μελισσιού. Παίρνοντας πάντα τόσα όσο είναι το όριο της "προσφοράς" τους, δεν ξεπερνούμε ποτέ το όριο αυτό, κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του ζωντανού αυτού οργανισμού-συστήματος.

Για το λόγο αυτό το μέλι "Κτήμα Φούγκα" παράγεται πάντα σε περιορισμένη αναλογικά ποσότητα, ώστε να μην οδηγούμαστε σε άσκοπη εκμετάλλευση των φυσικών αποθεμάτων των μελισσιών αφού στόχος μας είναι η ποιοτική και οικολογική μελισσοκομία.

Ετσι:
Α) Χρησιμοποιούμε ειδικές κυψέλες, οι οποίες, σύμφωνα με τις μελέτες, προσομοιάζουν στο πραγματικό περιβάλλον μιας φυσικής κυψέλης.
Β) Αφήνουμε πάντα τις μέλισσες να τρέφονται από το μέλι που παράγουν οι ίδιες. Μόνο όταν το μελίσσι βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο μπορεί να το τροφοδοτήσουμε εξωτερικά, αποκλειστικά με τροφές που επιτρέπονται στη βιολογική μελισσοκομία και μάλιστα τόσο όσο χρειάζεται μόνο για να τραφούν (όχι να αποθηκεύσουν), ώστε το μέλι που θα φτάσει στον καταναλωτή να είναι το κατά το δυνατόν καλύτερο προϊόν της μέλισσας.

http://www.ktimafuga.gr/greek/proionta_meli.htm

Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής

Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής

O Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής ιδρύθηκε το έτος 1952 από μελισσοκόμους της Νικήτης με σκοπό την συγκέντρωση και διάθεση του μελιού και τη προώθηση γενικά των οικονομικών συμφερόντων των μελισσοκόμων.

Από το έτος 1987 ο Συνεταιρισμός πέρασε στην επεξεργασία και τυποποίηση του προϊόντος με την ίδρυση και οργάνωση ενός σύγχρονου εργοστασίου 4.000 τμ. στο Δημοτικό διαμέρισμα της Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Σήμερα απαριθμεί περίπου 135 μέλη που στο σύνολο τους είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται 60.000 μελισσοσμήνη σε κυψέλες ευρωπαϊκού τύπου. Η μέση ετήσια παραγωγή του Συνεταιρισμού υπερβαίνει τους 900 τόνους σε διάφορες ποικιλίες μελιού, με κυρίαρχες:

- Πευκόμελο
- Ανθόμελο από αγριολούλουδα
- Δασόμελο
- Έρεικα (σουσούρα)
- και πολλές άλλες ποικιλίες από ανθόμελα όπως (βαμβακόμελο, μελίκομπος, ηλίανθος, πορτοκαλιά, καστανιά κ.λ.π.)

http://www.honeysithon.gr/